zaterdag 23 maart 2013

Officepakketten getest, plastic en we werken nieuw

Wie maakt gebruik van Google Docs, Open Office, Liber Office of gelijkaandige pakketten? Ik experimenteer al heel lang met de mogelijkheden hiervan om te kijken in hoeverre de Microsoft Officeomgeving valt te imiteren (bijvoorbeeld Liber Office in combinatie met Mozella Thunderbird, heel handig! Tweakers (maak een RSS-feed aan!) heeft deze pakketten met elkaar vergeleken in dit document. In een ander artikel wordt Google Docs vergeleken met andere Office-oplossingen. Elke records manager dient deze pakketten te kennen uiteraard, naast de Microsoft Office-oplossingen: het is de basis voor documentencreatie, - beheer en -behoud.

Verder zijn er nieuwe toepassingsmogelijkheden ontwikkeld voor het gebruik van plastic als geheugendrager (met dank aan collega Jack).

Het Nieuwe Werken is onderwerp van een heel aardige nieuwsbrief van ECM Vision (Gerdy Heek) over de onmisbare voorbeeldwerking van de directeur onder de titel: Help! De directeur snapt het niet! Hoe belangrijk het is dat een directeur het voorbeeld geeft heeft zij treffend beschreven. Een aardig e aanvulling op het nieuwe werken wordt gegeven in de Volkskrant, die meldt dat Duitse vakbonden het recht op onbereikbaarheid opeisen.

Over elektronische boeken neemt de verwarring toe: nu zouden bibliotheken geen e-boeken mogen uitlenen...

Het Ministerie van publiceerde een trendrapport over de (r)evolutie van de informatiesamenleving dat de moeite van het lezen waard is. Dit document is tot stand gekomen in het kader van de verkenning van de directie B&I, ministerie van BZK, naar de betekenis van ontwikkelingen en trends in de samenleving voor de iOverheid. In deze verkenning staat de vraag centraal of de iOverheid klaar is voor de iSamenleving. Het antwoord laat zich raden....


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten