woensdag 21 september 2022

Platform open overheid

Op 20 september 2022 is de nieuwe  websiteOpen-overheid.nl livegegaan. Dit is een initiatief van het Programma Open Overheid in samenwerking met ondersteunende organisaties binnen het Rijk. De website voorziet in het volledige aanbod van instrumenten, diensten en kaders waar rijksorganisaties mee aan de slag kunnen. De site is de basis voor het werken aan een open overheid. 

Onderwerpen die van toepassing zijn op het verbeteren van de informatiehuishouding en het streven naar een open overheid, zoals openbaarmaking en e-mailarchivering staan centraal en leiden de bezoeker naar bijbehorend aanbod. Je vindt er handige tools, kaders, diensten en handreikingen van verschillende organisaties overzichtelijk bij elkaar. Naar verwachting is de website voor het eind van het jaar zo goed als compleet.

'Los van het aanbod willen we bezoekers van de website ook aanzetten tot nadenken. Want wat betekent het nou echt om als ambtenaar en organisatie open en transparant te zijn? En welke vraagstukken horen daarbij? Open-overheid.nl zet mensen aan tot denken en doen. De koppeling die we maken met Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA) biedt bovendien de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en praktijkvoorbeelden uit te wisselen', aldus Manuela Fun, projectleider van de nieuwe website. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten